Beograd domaćin ragbi reprezentacijama Ukrajine i Rusije

Ragbi 13 reprezentacije Rusije i Ukrajine bile su u petak, 3. jula, gosti opštine Stari grad, koja je pomogla organizaciju duela dva tima za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine.

 

Ragbi reprezentacije Rusije i Ukrajine u opštini Stari grad.

Kapiteni ruske i ukrajinske reprezentacije

Zbog političke situacije, utakmica je dugo odlagana, ali je je Ragbi 13 reprezentacija Srbije predložila da meč bude održan u Beogradu, na neutralnom terenu, što su prihvatile i reprezentacije Ukrajine i Rusije.

Ragbisti Ukrajine i Rusije u opštini Stari grad.

Ragbisti Rusije i Ukrajine

Prijem dobrodošlice za ruske i ukrajinski ragbiste u opštini Stari grad organizovao je član Veća Petar Bojović, koji je izrazio zadovoljstvo što je iz Beograda poslata poruka da je sport iznad svega i da su prijateljstvo i mir nešto čemu svi zajedno treba da težimo.

On je istakao da partnerstvo opštine i Ragbi 13 federacije Srbije traje više od 15 godina i da je za to vreme napravljen veliki napredak.

Ragbi reprezentacije  Rusije i Ukrajine u opštini Stari grad.

„Od treniranja na poljani i presvlačenja na klupi, naša Federacija je ovog vikenda i domaćin Kongresa Evropske ragbi liga federacije, a reprezentacija se plasirala u završni krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, naveo je Bojović.

Jovan Vujošević

Jovan Vujošević

Ragbiste je ispred Ragbi 13 federacije Srbije i Ragbi liga federacije Evrope pozdravio Jovan Vujošević, a predsednik međunarodne ragbi federacije Nejdžel Vud (Nigel Wood) zahvalio se ragbistima Srbije, opštini Stari grad i Bojoviću što su pokazali spremnost da podrže ovaj sport i pomognu organizaciju utakmice između Ukrajine i Rusije.

Nejdžel Vud

Nejdžel Vud

Ukrajinski ragbisti spremili su poklone za ruske sportiste, Vujoševića, predsednika Ragbi federacije 13 Beograda Radoslava Novakovića, Bojovića i druge srpske prijatelje. Bojović dobio na poklon figuru koja, kako su rekli, predstavlja poruku mira.

Petar Bojovi' dobija od ukrajinskog kapitena ragbi reprezentacije poklon

Poklon Ukrajinaca članu Veća opštine Stari grad Petru Bojoviću

Veoma je bio dirljiv trenutak kada su Ukrajinci zamolili sportiste iz Rusije da ponesu u Moskvu i uruče rođendanski poklon za čoveka bez koga ne bi bilo ragbija u ove dve zemlje – Edgardu Amojakoviču Taturjanu. Plaketom su mu se zahvalili i čestitali 77. rođendan.

IMG_0185

Ruski reprezentativci su takođe spremili poklone za ukrajinske i srpske prijatelje.

Prijemu su prisustvovali predstavnici ukrajinske ambasade u Beogradu i Trejsi Galager iz ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Utakmica će biti odigrana u subotu, 4. jula na stadionu Makiš, a ulaz je slobodan.

Ragbi reprezentacije  Rusije i Ukrajine u opštini Stari grad.

Beograd će 5. jula biti i domaćin Kongresa Evropska federacija ragbi liga, što je prvi put da se on ne održava u Londonu ili Parizu, istakao je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije Novaković.

Snimak sa prijema možete pogledati ovde.