Garaža da, ali ne nauštrb Akademskog parka

Petar Bojović ispred Akademskog parka daje izjavu novinarima

 

Kako bi razrešio nedoumice vezane za seču drveća u Akademskom parku, član Opštinskog veća Starog grada Petar Bojović zatražio je od nadležnih institucija da mu zvanično dostave dokumentaciju koja potvrđuje njihova obećanja da taj park, koji je zaštićen kao spomenik prirode, neće biti ugrožen izgradnjom podzemne garaže na Studentskom trgu.

Petar Bojović sa kolegama iz DSS  na protestu ispred Akademskog parka

 

“Mi nismo protiv izgradnje garaže, jer svi znaju da su Starom gradu potrebne garaže i mesta za parking. Međutim, nismo za to da se garaže grade nauštrb zelenih površina koje su takođe pravo blago u Starom gradu.  Želimo da Stari grad ozelenimo još više, a ne da uništavamo zelenilo koje imamo”, rekao je Bojović.

Plakat sa obećanjem Gorana Vesića da ispod Akademskog parka neće biti garaža

 

On je zvanično zatražio od Zavoda za zaštitu prirode Srbije analizu na osnovu koje je posečeno drveće u Akademskom parku, program i projekat sanacije i mišljenje kako će planirana podzemna garaža na Studentskom trgu uticati na park.

Od Grada Beograda, Bojović je zatražio da mu dostavi idejni i urbanistički projekat izgradnje garaže na Studentskom trgu, a sve sa ciljem da se razveju sumnje građana da postoji mogućnost da je drveće posečeno zbog garaže.

Kada dobijemo dokumentaciju koju smo tražili, znaćemo tačno šta je istina i obavestićemo građane o svim detaljima, poručio je Bojović.