Petar Bojović plivao za časni krst


IMG_0116

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležen je danas na opštini Stari grad liturgijom u crkvi Ružica na Kalemegdanu, litijom do obala Dunava kod sportsko-rekreativno-poslovnog centra „Milan Gale Muškatirović“ i tradicionalnim nadmetanjem za krst časni u kom je učestvovao i Petar Bojović, član Veća opštine Stari Grad i član Predsedništva Demokratske stranke Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=fntn4AbC2R4

Veliki broj plivača, mladića i devojaka koji se aktivno bave starim srpskim borbenim veštinama, odvažilo se da u hladnoj vodi zapliva do Bogojavljenskog krsta, a prvi je do krsta časnog stigao petnaestogodišnji Strahinja Tadić, učenik prvog razreda Tehno art škole na Zvezdari.

„Prvi put učestvujem na ovom takmičenju, a sigurno ću se prijaviti i sledeće godine. Puno mi znači ova pobeda pošto nisam očekivao ni da ću uopšte stići do krsta“, istakao je Strahinja Tadić.

IMG_0212

U Bogojavljenskoj borbi za krst časni učestvovao je i član Veća opštine Petar Bojović. On je brojnim sugrađanima koji su se okupili na Dunavskom keju čestitao praznik pozdravom „Bog se rodi“, uz odgovor „Vaistinu se rodi“.

https://www.youtube.com/watch?v=eug1Z7m5B0I

„Velika mi je čast da mogu da vas pozdravim u ime opštine Stari grad. Danas je za nas Hrišćane veliki dan. Na ovaj dan pre dve hiljade godina Isus je kršten u reci Jordan, a svojim utabanim stazama preko Jerusalima i Golgote otišao u večnu slavu i nama pokazao na koji način da se vladamo za ovog našeg života“,  rekao je Petar Bojović otvarajući današnju svečanost.

IMG_0206

Nakon plivanja za časni krst, Bojović je rekao da mu je bila velika čast što je danas plivao zajedno sa drugim hrabrim ljudima.

Ovo je bilo veliko iskušenje za mene, voda je bila veoma hladna, ali se sada osećam odlično i veoma mi je drago što sam učestvovao u današnjem događaju“, zaključio je Petar Bojović.