Kandidati za odbornike DSS-Dveri u opštini Stari grad doručkuju sa komšijama

Koalicija Demokratske stranke Srbije (DSS) i Dveri u opštini Stari grad organizovala je doručak sa komšijama i predstavila kandidate za odbornike i kandidata za predsednika opštine, advokata Petra Bojovića.

„Briga o penzionerima i starijima je prioritet DSS-Dveri u opštini Stari grad. Na teritoriji naše opštini živi skoro jedna trećina građana starijih od 65 godina i njima treba posvetiti posebnu pažnju. Zalagaćemo se da se poveća broj gerontodomaćica koje brinu o starijim sugrađanima, bolesnim i teško pokretnim. Smatramo da gerontodomaćicu treba da dobiju svi kojima je pomoć potrebna. Paniramo da razvijemo i volonterski servis opštine koji bi povremeno bio na usluzi starijim Starograđanima“, rekao je Bojović, predstavljajući komšijama program za Stari grad.

Bojović, koji je član Predsedništva DSS, je istakao da je usamljenost najveći neprijatelj starijih i da koalicija DSS-Dveri zato smatra da opština treba da im obezbedi besplatne sadržaje koji bi ih povezali, kao što su grupni izleti, predstave, ples, joga…

Doručak sa komšijama je za vikend održan na dve lokacije u opštini – na Donjem Dorćolu i u parku Vojvode Vuka, a u planu je razgovor sa komšijama na još pet lokacija u opštini Stari grad.

Na prvom druženju sa komšijama na Donjem Dorćolu došlo je do malog incidenta. Iako je događaj DSS-Dveri na zelenoj površini bio uredno prijavljen svim nadležnim službama, u skladu sa zakonom, „neko“ je poslao ekipu gradskog zelenila da pokosi travu baš na površini na kojoj je zakazan skup.

Radnici zelenila su, kako su rekli, dobili „naređenje od šefice Ljilje da, baš u 10 sati“, kada je najavljen početak doručka sa komšijama, počnu da kose zelenu površinu na kojoj je predviđen skup.

Na molbu predstavnika DSS-Dveri da pokose druge površine u blizini, pa da za 40 minuta dođu i pokose mesto gde se održava skup, radnici zelenila su rekli da ne mogu jer im je naređeno da pokose baš tu zelenu površinu na kojoj je skup.

Kandidati za odbornike DSS-Dveri i komšije sa Donjeg Dorćola strpljivo su čekali da se pokosi površina, pa su tek onda, sa sat vremena zakašnjenja, počeli druženje.