Prvi međunarodni kurs

Međunarodni sudija u ronjenju na dah sa najvišom licencom Petar Bojović održao je u Beogradu prvi međunarodni kurs za AIDA sudije sa E licencom.

Kursu je prisustvovalo 10 sudija koje su prošle trodnevnu obuku. Osim teorijskog dela, kurs je podrazumevao i praktični deo. Svi polaznici su bili asistenti sudijama na Otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah, koje je održano od 19. do 21. februara, na bazenima SRC „Milan Gale Muškatirović“.

„Ovo je moj prvi međunarodni kurs kome su prisustvovale sudije iz Bugarske, Grčke i Srbije koje apliciraju za licencu međunarodnog sudije. Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Ovo je bila prilika da se setim 2006. i svojih početaka u sudijskom poslu“, rekao je Bojović.

Na prvenstvu je učestvovalo oko 40 takmičara iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kipra.

Na takmičenju su postignuti vrhunski rezultati. Hrvat Budimir Šobat je ronio na dah u disciplini statika 7 minuta i 13 sekundi, a Mihaela Romić, takođe iz Hrvatske, postigla je odličan rezultat u istoj disciplini – 6 minuta i 10 sekundi. Najbolji u dinamici sa perajima je bio Grk Jorgos Panagiotakis, koji je preronio na dah 228 metara.