U žiriju za izbor najboljeg dečjeg udžbenika

Petar Bojović sa decom iz OŠ Vuk Karadžić koja su pravila svoj udžbenik.

Učenici pet osnovnih škola iz opštine Stari grad napravili su udžbenike iz kojih bi voleli da uče.

Đaci osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Stari grad“, „Skadarlija“, „Mihajlo Petrović Alas“ i „Braće Baruh“, njih 160, prijavilo se na konkurs za najbolji dečji udžbenik pod nazivom „Starogradski udžbenici“.

Na konkurs je stiglo više od 10 udžbenika, neke su pravili pojedinci, grupe, a neke celo odeljenje. Deca su kreirala knjige iz kojih bi voleli da uče i pokazala svima kako zamišljaju svoje udžbenike iz srpskog, matematike, prirode i društva. Smislili su i priručnik za sport, knjigu o modi, pitalice…

IMG_1890

Najbolji će biti nagrađeni kompletom školskog pribora, a pobednike ćemo znati 5. juna kada je zakazana dodela nagrada, rekao je Petar Bojović, član žirija i veća opštine Stari grad, koja je podržala ovaj projekat.

On je dodao da će u žiriju biti i državni sekretar Ministarstva prosvete i nauke Zorana Lužanin i tinejdžerka Julija Lola Stanković.

Ministarstvo prosvete i nauke je podržalo ovaj projekat i pripremilo simbolične poklone za najbolje.

Projekat „Starogradski udžbenici“ pokrenula je NVO „Inicijativa omladine Beograda“ sa idejom da se čuje mišljenje učenika o udžbenicima i sazna iz kakvih knjiga bi đaci voleli da uče.