Jedna lepa starogradska priča

IMG_0217

„Kada sam dobio projekat „Starogradski udžbenici“ odmah mi se izuzetno dopao i uspeo sam da uverim svoje kolege u opštini da podržimo ovu ideju. Sada vidim da smo doneli pravu odluku“, rekao je Petar Bojović, u petak, na dodeli nagrada učenicima osnovnih škola iz opštine Stari grad koji su napravili najbolje udžbenike.

Bojović je bio u žiriju koji je imao težak zadatak, da između 40 dečijih radova, izabere tri najbolja.

U žiriju je bila i državna sekretarka Ministarstva prosvete Zorana Lužanin i tinejdžerka i naša najmlađa modna blogerka Julija Lola Stanković.

IMG_0194

Na konkursu je učestvovalo 160 učenika iz pet osnovnih škola iz opštine Stari grad- „Vuk Karadžić“, „Stari grad“, „Skadarlija“, „Mihajlo Petrović Alas“ i „Braća Baruh“.

„Uživali smo dok smo čitali vaše tekstove o biljkama, životinjama, vaše pesme, pisanja o sportu. Nasmejali ste nas, zabavili, oduševili i potvrdili da je naša budućnost sigurna u vašim rukama.
Moram da pohvalim i učiteljice, čiji rad se ogleda u vašim udžbenicima. Ovaj konkurs me je još jednom uverio da imamo divne prosvetne radnike, koji vole svoj posao i koji su mu predani“, rekao je Bojović na dodeli i obećao da će dati sve od sebe da se ovakva akcija ponovi.

 

Prvo mesto na konkursu osvojio je trećak Marko Marinski iz OŠ „Stari grad“, drugo mesto trećaci OŠ „Skadarlija“ i treće mesto učenici OŠ „Vuk Karadžić“.

Želimo vam srećan raspust!